0597 - 671 114

Raamkozijn vervangen

Er zijn verschillende redenen om een raamkozijn te vervangen. Houtrot in het huidige houten kozijn, willen overstappen naar ander of dubbelglas, onderhoudsvermindering, uitstraling of isolatieverhoging zijn enkele van die redenen. Een raamkozijn vervangen is niet een makkelijke klus en vraagt veel voorbereiding en vakmanschap.

De eerste stap bij het raamkozijn vervangen is het kiezen van het soort materiaal waaruit het nieuwe kozijn moet bestaan. Hout geeft een natuurlijke uitstraling, maar vraagt om veel onderhoud. Aluminium is onderhoudsvriendelijk en krasbestendig, maar minder isolerend. Bij kozijnen van staal kunnen bijvoorbeeld dunne stijlen gebruikt worden. Kunststof raamkozijnen zijn onderhoudsarm en goed isolerend. Door de vele verschillende mogelijkheden in uiterlijk past er altijd wel een profiel in uw woning of bedrijfspand.

Wil men een raamkozijn vervangen dan moet men goed naar de woning kijken om een keus voor het juiste materiaal te maken. Daarnaast is het opmeten van de maten een erg belangrijk punt. Om niet achteraf voor verrassingen te komen staan kan men dat het beste laten doen door vakmensen. Niets is vervelender dan een nieuw kozijn te bestellen om het huidige raamkozijn te vervangen en de maten kloppen niet. Het uitbreken, vervangen en afmonteren, het stellen, en afwerken zijn de volgende stappen wat betreft het raamkozijn vervangen.

 

Meer informatie over raamkozijn vervangen? Laat ons contact met u opnemen.