0597 - 671 114

Kunststof kozijnen reinigen

Groot voordeel van kunststof kozijnen, ten opzichte van bijvoorbeeld houten of kozijnen, is dat ze onderhoudsarm zijn. Geen jaarlijkse verfbeurten. Geen schimmel verwijderen. Geen houtrot reparaties of vervanging van rotte en/of lekkende onderdelen. Het betekent echter niet dat er helemaal geen onderhoud meer nodig is, maar dat op een vrij snelle en gemakkelijke manier de kunststof kozijnen te reinigen zijn.

Net als bij ramen ondervinden kunststof kozijnen invloed van regen, zon en wind. Kunststof kozijnen reinigen kan net als bij ramen het beste periodiek gebeuren met een normaal sopje. Gebruik in geen geval schuurmiddelen, schuursponsjes of bijtende reinigingsmiddelen.

Vergeet de draaiende delen van de kunststof kozijnen niet te reinigen. Vuil kan zich hierin ophopen en daardoor de waterafvoer belemmeren. Het hang- en sluitwerk kan zo nodig jaarlijks met een oliespuitje licht geolied worden.

Heeft het kunststof kozijn een geïntegreerde ventilatiesysteem, dan kan deze ook gewoon met het sopje gereinigd worden. Door het periodiek kunststof kozijnen reinigen blijft de frisse uitstraling van de woning, het kantoor of bedrijfspand gewaarborgd.

 
Er is nog geen afbeelding geplaatst.
Er is nog geen afbeelding geplaatst.

Meer informatie over kunststof kozijnen reinigen? Laat ons contact met u opnemen.