Kunststof kozijnen inmeten kunt u zelf

Wilt u een bestelling plaatsen voor kunststof kozijnen? Daarvoor kunt u zelf de maten meten. Gaat het om vervanging van uw huidige kozijnen? Meet dan gewoon de maten van uw huidige kozijnen en geef deze aan ons door. Meet nauwkeurig, want hoe exacter u meet, hoe betrouwbaarder uw offerte is. 

Komt u er niet uit met inmeten van uw kozijnen? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Stap voor stap kozijnen inmeten voor bestelling

Wilt u de maten van uw kozijnen doorgeven voor een bestelling? Volg onderstaand stappen. Zo kunt u heel eenvoudig uw bestelling doorgeven bij kozijnenbestellen.nl. 

Stap 1 - breedte van het kozijn inmeten

Meet de breedte van uw huidige kozijn of van muur tot muur in millimeters. Trek hier 10 millimeter van af en geef deze maat aan ons door (meet bij hogere kozijnen op meerdere plekken en houdt vervolgens de smalste maat aan).

Stap 2 - hoogte van het kozijn inmeten

Meet de hoogte van uw huidige kozijn op meerdere plekken en houdt vervolgens de minst hoge maat aan en trek hier vervolgens 15 milimeter van af (houd rekening met de binnenzijde van het kozijn zodat eventueel draaikiep ramen vrij kunnen draaien over de vensterbanken).

Stap 3 - stijlen inmeten

Meet de plaats van de horizontale of de verticale stijlen op. Meet deze tot het exacte midden van de stijl, ofwel de hartmaat. Geef de hartmaten aan ons door in millimeters.

Stap 4 - kozijnen bestellen

Klik op direct bestellen en volg de aangegeven stappen.